Kecskemét

Neumann János Egyetem főépület, 2019. április 09.

ELŐADÓK

A TALENTn Tehetségfórumon fiatal tehetségek történeteit ismerheted meg. Sokszínű életutak, tanulságos személyes és szakmai történetek.


Balogh Tamás zeneszerző, jazz zenés

„A zenei műfajok nem egymás ellen vannak, nem egymás ellentétei, sokkal inkább kiegészítői.” - állítja Balogh Tamás, aki zeneszerzőként és zongoristaként a különböző zenei stílusokban is otthonosan mozog. Előadása során zenei példákon keresztül ismerhetjük meg, hogyan is jelenik meg a kortárs-, népzene és klasszikus zene a populáris zenei világban a jazz és az improvizatív műfajok segítségével. Balogh Tamás a világhírű bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasa, szerzeményeire felfigyelt már Herbie Hancock, Zsédenyi Adriennel közös dala a Nemzeti Tehetség Program „himnusza” lett. Tamás az 50 tehetséges magyar fiatal program második évadának díjazottja.

Fröhlich Balázs villamosmérnök, feltaláló

A fiatal feltaláló nem titkolt célja, hogy életútjával inspirálja a fiatal vállalkozókat, és neve bekerüljön a történelemkönyvekbe. Jelenleg saját vállalkozásának építésén dolgozik ahol saját fejlesztésű elektromos motorkerékpárokat terveznek és gyártanak Pécsen. Hamarosan megkezdődhet a sorozatgyártás, a motor piaci bevezetése. Az elektromos motorkerékpárt az elegancia és a letisztult ipari formavilág jellemzi mely kiemeli versenytársai közül és ami miatt nem suhanhat át úgy a városon, hogy ne kapnánk fel az emberek a fejünket mikor meglátják. A jövőben más elektromos meghajtású jármű fejlesztése is a tervei között szerepel. Fröhlich Balázs az 50 tehetséges magyar fiatal program harmadik évadának díjazottja.

Kádár Alexandra a Magyar Nemzeti Bank kiválósági hallgatója

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar első évfolyamának kiváló hallgatója, tavaly alapította meg társaival a Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem ifjúsági szervezetét, ő a rendezvény szervezési szekció vezetője. Első alkalommal nyerte el a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját illetve a jegybank duális képzésében is részt vesz. Tavaly novemberben leadott első TDK-ját a bizottság a második legjobbnak ítélte. Témája: A teljesítményértékelési rendszerek áttekintése, szerepének bemutatása az emberi erőforrás menedzsmentben. Alexandra tagja a kari hallgatói önkormányzatnak ahol a kari tanács tagja és a Gazdaságtudományi Kar felelőse.

Kutasi Zoltán a Megalux csapat alapítója

A Neumann János Egyetem Megalux járműépítő csapatának gerincét, elsősorban a jogelőd intézmény, a Kecskeméti Főiskolán megalapított Megameter csapat tagjai alkotják. A Megameter csapat elsődleges célja volt, egy olyan jármű megalkotása, amely egy liter üzemanyaggal a lehető legnagyobb távolságot képes megtenni. A legjobb eredmény, melyet ezzel a járművel sikerült elérni, az 3082 kilométer volt. A Megameter utódjaként létrejött Megalux, Kutasi Zoltán vezetésével már egy olyan innovatív járművet alkotott, amely kizárólag elektromos meghajtással napenergia felhasználásával képes megtenni akár 4033 kilométert. Zoltán azóta a Neumann János Egyetemen tanszéki mérnök, így továbbra is segíti a Megalux napelemes autó csapatát. Kutasi Zoltán az 50 tehetséges magyar fiatal program első évadának díjazottja.

Muhi Kristóf mérnökinformatikus hallgató

A Neumann János Egyetem GAMF Karának mérnökinformatikus hallgatója, mobil alkalmazások fejlesztése szakirányon tanul. Kristóf is részt vesz az egyetem duális képzésében, duális partnere a budapesti Andrews It. Engineering Kft. Részt vett egy, az egyetemi hallgatóknak kiírt tudománykommunikációs versenyen a SCI-ndikátoron ahol első helyezést ért el. 2018 ősszén a Microsoft Magyarország, több mint 70 fiatalból választotta a legjobb 9 informatikus közé, így lett Microsoft Student Partner. A hallgatói kötelezettségei mellett több saját fejlesztésen is dolgozik, többek között egy Rubik-kockás alkalmazáson melynek segítségével látássérült személyek is kirakhatnák Rubik Ernő találmányát. Ezzel a projekttel jelentkezett az egyetem házi OTDK konferenciájára, célja az országos döntőbe jutás. Muhi Kristóf a társalapítója az Innobie csapatnak, mely megalkotta az Eddie alkalmazást, amellyel a Microsoft Imagine Cup Magyarországi döntőjén győzelmet arattak. Kristóf szabadidejében, iskolákban gyermekeket oktat.

Tímári Attila a Kenji Racing Team csapatkapitánya

A Kenji Racing Team alapítása 2014-re tehető, amikor 3 főiskolai mérnökhallgató, Nagy Tamás, Novák Pál Dávid és Tímári Attila a Kecskeméti Főiskolán KEFO Motostudent néven megalapított egy főiskolai járműépítő csapatot azzal a céllal, hogy ringbe szálljanak több, mint 50 másik egyetemmel és főiskolával szemben a IV. Nemzetközi MotoStudent versenyen. Mára a fiatalok az egyetem egyik legkiemelkedőbb járműépítő csapatává váltak, akik elektromos meghajtású versenymotort illetve crossmotort építenek. A csapat 5 éves fennállása óta 4 motort tervezett és alkotott meg, ezekből kettő belsőégésű és kettő elektromos meghajtású. 2018-ban a Kenji Racing team elektromos motorja lett kategóriájában a legkönnyebb és a második leggyorsabb jármű az 5. Nemzetközi Motostudent versenyen Spanyolországban. A csapat a jövőben kizárólag az elektromos meghajtású motorokra szeretne fókuszálni. A társaságot a mai napig Tímári Attila koordinálja, aki azóta a Neumann János Egyetem műszaki ügyintézője.

Varga Bence Gergő az MKT alapító tagja

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar első évfolyamának kiváló hallgatója, tavaly alapította meg társaival a Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem ifjúsági szervezetét, amelynek elnöke. A Társaság nevéhez fűződik az MKT Business szerda elnevezésű előadássorozat, mely három hetente kerül megrendezésre. Az előadók minden esetben komoly tapasztalatokkal rendelkező, elismert szakemberek, ennek köszönhetően a rendezvény egyre népszerűbb mind a hallgatók, mind a kecskeméti lakosság körében. Bence második alkalommal nyerte el a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját, emellett a Neumann János Egyetem duális képzésében vesz részt, duális partnere az MKB.

Varga Gábor gyakorlatias gyereksebész

Nincs nagyobb öröm annál, mint amikor egy kisgyerek felépül, mondja mély meggyőződéssel, ezért lesz gyereksebész. Díjai mellett nagy büszkesége a középiskolások számára létrehozott ingyenes tudományos nyári tábor, amelynek szervezője. Fontos szakmai tapasztalata, hogy míg a felnőtt egészségügyben a legtöbb esetben a beteget igazából már nem lehet teljesen meggyógyítani, addig a gyerekeknél teljesen más eredményekkel kecsegtetnek ugyanazok a beavatkozások. A gyermekek szervezete pozitívabban reagál a kezelésekre. „Egy gyereksebésznek például sokkal nagyobb a felelőssége, mint annak a sebésznek, aki egy 60 éves férfin hajt végre beavatkozást, hiszen ha egy 12 éves kamaszlányon marad egy heg, az egész életét megpecsételheti. Nagyon szépen, aprólékosan kell dolgozni. Szakmailag is nagy kihívás gyermeksebésznek lenni, talán ezért is szeretnék ezen a területen elhelyezkedni” – mondja. Varga Gábor az 50 tehetséges magyar fiatal program harmadik évadának díjazottja.

Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/eloadok
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.